De wonderwereld van animatie laten maken

De wonderwereld van animatie laten maken

Animatie is iets wat jou bedrijf erg veel goed kan doen. Je kent het wel, het zijn de getekende filmpjes die je op tv of op het internet ziet. Deze filmpjes trachten meestal om een bepaalde boodschap over te brengen aan een persoon. In sommige bedrijven worden ze intern gebruikt maar de animaties zie je toch echt voornamelijk terug in de reclamewereld. Dit komt omdat zo de reclame leuker zal zijn. Mensen kijken tenslotte liever naar een animatie dan naar een reguliere reclame. Het heeft dus echt wel zijn voordelen om gebruik te maken van een animatie.

Heel veel soorten

Het leuke van animaties is dat er heel erg veel soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Dan hebben we het niet alleen over de stijl van de illustraties. Je kunt wel de illustratie zelf veranderen, dit is heel goed mogelijk zelfs. Denk dus bijvoorbeeld aan een oudere stijl van tekeningen voor een antiek bedrijf. Een modern bedrijf zal sneller gebruik maken van strakkere vormen en tekeningen. Het is dan ook leuk om hier een beetje mee te spelen, het uiteindelijke werk hangt af van het soort bedrijf dat je probeert te promoten. Maar je moet ook kiezen tussen een 2D of een 3D animatie. Hier zit toch echt wel een heel groot verschil in. 3D heeft diepte, 2D is geheel vlak. Ieder zend zijn eigen uitstraling uit, ga er dus eens voor zitten voordat je deze keuze maakt.

De voice over

De voice over is de stem die alles in gaat spreken. Ook hier heb je heel erg veel vrijheid in, de voice over moet namelijk wel bij de animatie passen. Je kunt geen oude mannenstem gebruiken voor een hip schoenmerk, en je kunt geen kind gebruiken om verzekeringsreclames in te laten spreken. Het animatiebedrijf zal je hier bij helpen. Zij hebben vaak een selectie van stemmen die geschikt zijn voor deze animatie. En als je het achteraf gezien nu nog niet leuk vindt dan kun je altijd nog wisselen. Misschien vindt je het zelf wel heel leuk om het in te spreken, dan kan dat ook nog altijd natuurlijk.

De boodschap

Het geschreven script is eigenlijk het belangrijkste voor de animatie. Dit is ook wel de tekst die verteld moet worden aan de kijker, het is de boodschap die je over wilt brengen. Waarom moet deze goed zijn dan? Aan de hand van het script maken ze een storyboard. Dit is een klein stripverhaaltje, dan weet je hoe alles er nu eigenlijk uit gaat zien. Zorg dus dat je alles er op hebt staan wat je wilt vertellen, het achteraf nog toevoegen is namelijk vrijwel onmogelijk.

Het spreekt jongeren aan

Jongeren zijn al gauw verveelt als er iets op tv is. Dit is logisch, waarom zou een kind zijn tijd verdoen aan een of andere saaie reclame met een eentonige stem die iets verteld? Precies dit werkt dus niet. Een animatie daarentegen werkt vele malen beter. Door de animatie zul je de kinderen kunnen interesseren. Als dit dan ook de doelgroep is waar je je op richt dan kan een animatie een grote rol spelen in het bedrijf.

Een animatie bespaart tijd

Goed, je hebt nu alle wonderen van de animatie wereld gezien. Waar we nog niet zo heel erg op in zijn gegaan zijn de voordelen van een animatie laten maken door een animatiebedrijf. Zo zorgt een animatie er voor dat je aardig wat tijd kunt besparen. Als je niet alles zelf hoeft te doen bespaar je al deze uren, deze kun je mooi in je eigen bedrijf stopen. Ook neemt het een hoop stress weg om het werk uit handen te geven aan een animatiebedrijf. Je weet namelijk dat zij weten wat ze doen en dat zij er een goed filmpje van maken. Zo kun je met een gerust hart gaan slapen. Het kan natuurlijk zijn dat je nog vragen hebt over het maken van animaties of over het inschakelen van een animatiebureau. Je kunt altijd even langsgaan bij een van de studio’s. Waarschijnlijk willen ze je vragen met alle gemak beantwoorden.