Daniel Mattison
Image default
Offers

Leer bewerken wordt kinderspel met een lasermachine

Leer is een heel sterk materiaal dat moeilijk te graveren of te snijden is met welk handgereedschap dan ook. Ondanks de taaiheid van leer is het gevoelig voor beschadiging. Vooral als het met klassieke methoden bewerkt wordt. Een krasje is zo gemaakt en is helaas blijvend. Met een BRM-lasermachine wordt leer bewerken kinderspel. Laseren is namelijk een contactloze werkwijze. Het leer hoeft niet vastgeklemd te worden en er komen geen scherpe gereedschappen aan te pas. Leg het simpelweg in de machine en met de juiste opdracht kun je direct beginnen met snijden of graveren.

 

Meer of minder reliëf en contrast

Bij het lasergraveren van leer ontstaat een reliëf en een contrast. Bij leer in een lichte kleur zal het contrast groter zijn dan bij leer in donderder tinten. Voor een levendig kleurcontrast zijn kleuren als lichtbruin of beige heel geschikt. Zoals bij alle laserbewerkingen is het resultaat onder andere afhankelijk van het gebruikte materiaal en het gebruikte vermogen. Test verschillende instellingen eerst op reststukken voordat je aan de slag gaat met het uiteindelijke product.

 

Personaliseren voegt waarde toe

Om uiteenlopende redenen is leer een populair materiaal om te verwerken met een lasermachine. Ruw lederen patches en leren afgewerkte items zijn relatief betaalbaar, erg duurzaam en ze worden als exclusief gezien. Met een lasermachine is leer ook nog eens heel gemakkelijk te personaliseren. Dat voegt vanzelfsprekend extra waarde toe. Bedenk eens wat je allemaal uit leer kunt maken met een eigen BRM CO2 lasermachine!

 

Soorten en kwaliteiten leer

Er zijn verschillende soorten leer: 

– Leervezelstof: de minste kwaliteit omdat het gemaakt is van resten leer.

– Splitleer: ook wel ‘echt leer’ genoemd.

– Gepigmenteerd leer: de op een na hoogte kwaliteit leer.

– Volnerfleer: de hoogst verkrijgbare kwaliteit.

 

Deze vier kwaliteiten zijn beschikbaar in verschillende soorten. Denk daarbij aan waxleer, gedekverfd leer of (plantaardig) gelooid leer. Ook is er kunst- of imitatieleer verkrijgbaar. Check altijd of het synthetische leer dat u koopt geschikt is voor bewerking met een lasermachine. Als er pvc (polyvinylchloride in verwerkt zit, raden we dat heel sterk af. Bij het bewerken van pvc-houdende materialen komen rookgassen vrij die schade toebrengen aan uw gezondheid en aan uw machine.

 

Duidelijke pluspunten

Er zijn verschillende pluspunten aan het lasersnijden van leer met een BRM-lasermachine. De laser levert een strakke snijrand op zonder rafels. Daarnaast werkt een lasermachine enorm snel, nauwkeurig en met een continue kwaliteit. Dit in tegenstelling tot leer bewerken met handgereedschap als een mes. 

 

BRM biedt lasermachines in verschillende maten en vermogens. Weet je nog niet zeker welke het meest geschikt is voor jouw toepassing? Bel 0544-350320 of mail info@brmlasers.com . Dan helpen we je bij het maken van de beste keuze.

https://www.brmlasers.com/nl/