Uw steriele verpakking wordt gemaakt in een speciale cleanroom

In de health care sector kan men niet zonder de steriele PET verpakking. Wanneer u uw producten steriel wilt verpakken, is het begrijpelijk dat u er zeker van wilt zijn dat de verpakking 100% veilig is. Bij een specialist op het gebied van PET verpakkingen, PET Power genaamd, weet u zeker dat uw verpakking op steriele wijze is geproduceerd. Zij maken namelijk gebruik van een cleanroom met ISO-klasse 7. De cleanroom heeft een hogere luchtdruk dan de ruimte erbuiten, waardoor er geen schadelijke lucht naar binnen kan stromen. Op deze manier worden producten in de cleanroom op de schoonst mogelijke manier geproduceerd. Om de PET verpakking volledig steriel te maken, kan de verpakking worden nabehandeld met gammastraling. Dit maakt de steriele verpakking klaar voor gebruik in de medische sector.

De PET verpakking wordt gebruikt in verschillende industrieën

Een belangrijk kenmerk van de PET verpakking, is dat het product enorm veelzijdig is. Zodra u het assortiment van een specialist zoals PET Power heeft gezien zult u de deze stelling ongetwijfeld beamen. PET Power produceert verpakkingen voor diverse sectoren en heeft meer dan 700 verschillende standaard verpakkingen in het aanbod. Het is dan ook niet gek dat de al dan niet steriele PET verpakking in diverse industrieën wordt gebruikt. Zo ziet u regelmatig PET verpakkingen voor cosmetische producten, voedingsmiddelen, en schoonmaakmiddelen. Doordat PET ook als steriele verpakking kan worden gebruikt, ziet u dit materiaal ook vaak terug als verpakking in de medische sector. Eén materiaal, vele mogelijkheden: dat is PET.

Een steriele verpakking, hoe wordt die gemaakt?

Bent u met uw bedrijf werkzaam in de gezondheidszorg? Dan weet u als geen ander dat het van essentieel belang is om uw producten veilig en vooral steriel te verpakken. Zo zorgt u er namelijk voor dat de producten veilig te gebruiken zijn en geen infecties zullen veroorzaken. Populair als steriele verpakking is de PET verpakking. Wel is het belangrijk om voor een steriele PET verpakking naar een specialist te gaan, zoals PET Power. Hierdoor weet u namelijk zeker dat uw steriele verpakking op de juiste manier geproduceerd is. De steriele PET verpakkingen worden er bijvoorbeeld geproduceerd in een klasse 7 cleanroom, waarbij gewerkt wordt met een hoge luchtdruk om de bacteriën te doden. Om een steriele verpakking nog meer te garanderen, kan de PET verpakking na productie nog nagestraald worden met gammastralen. Hierbij worden alle DNA-structuren van micro-organismen doorbroken en stopt het celdelingsproces gegarandeerd.