Danielmattison

Wat is een matrasvlieger?

Ga je lekker op vakantie? Dan moet je wel een aantal activiteiten op de planning hebben staan. Zo voorkom je dat je jezelf gaat vervelen tijdens je reis. Een leuke manier om op een actieve wijze je vakantie tijd te besteden is met een vlieger. Leuk voor jongeren en voor ouderen. 

Maar welke vlieger moet je kopen?

Wat is een matrasvlieger

De meest voorkoende vliegers is de zogeheten matrasvlieger. Met deze vlieger kun je altijd wle uit de voeten. De naam komt zoals je kunt dien van de vorm van de kite. Die lijkt namelijk nogal op een matras. Dit is niet zo heel gek, want een matras heeft een groot oppervlak, en je kunt zo dus lekker veel wind vangen. 

Waarvoor wordt een matrasvlieger gebruikt?

Het doel van een matrasvlieger is dan ook om wind te vangen zodat je vooruit wordt getrokken. Wil je een vlieger kopen om mee te stunten? Dan kun je beter een stuntvlieger aanschaffen, die ook wel bekend staat als een sportvlieger. 

Grote en kleine vliegers

Matrasvlieger komen er in vele soorten. Zo kun je een kleine matrasvlieger kopen voor een paar tientjes, deze zij vaak ideaal om mee te nemen naar het strand tijdens je vakantie. Je kunt echter ook een gigantische matrasvlieger kopen en ‘m gebruiken om achter je board of buggy te hangen.

Zoek jij dus nog naar een leuke manier om je vrije dagen deze zomer te besteden, dan weet je nu wat je te doen staat.