Daniel Mattison
Image default
Recreation / Travel

Sym Mio 10 inch scooterband kopen

Er zijn veel soorten scooter merken, je hebt soms geen idee waar ze vandaan komen. Neem een merk als Sym bijvoorbeeld, de Sym Mio is een populaire scooter die in prijs tussen budget retro scooter en luxe scooter valt. Waar komt dit merk vandaan, zijn het goede scooters en kun je hier na aanschaf ook nieuwe onderdelen voor kopen? Een Sym Mio rijdt bijvoorbeeld op 10 inch banden, toch zijn de voorband en achterband niet gelijk aan het elkaar.

 

Zijn Sym Mio scooters goed?

SYM is een afkorting van Sanyang Motor Company Limited, een bedrijf dat in 1954 werd opgericht in Taiwan. De volledige naam is overigens “Sān Yáng Gong Yu Gu Fen You Xian Gong Si”, maar dat past waarschijnlijk niet op het logo… Met meer dan 16 miljoen scooters sinds de introductie kan vrijwel elke Nederlander in theorie rijden op een Sym scooter. Daarnaast hebben ze ook 800.000 auto’s geproduceerd onder de Hyundai merknaam. Met fabrieken in Taiwan, China en Vietnam maken ze betaalbare scooters zoals de populaire Sym Mio die een klasse hoger liggen dan de andere Chinese scooters. Hoewel de kwaliteit van de Sym Mio niet kan tippen aan bijvoorbeeld een Vespa Primavera scooter weten ze een goede prijs/kwaliteitsverhouding neer te zetten.

 

Koop goedkoop 10 inch scooterbanden voor de Sym Mio scooter in de scooteronderdelenshop.com van alle bekende merken.

 

Wat zijn GY6 motoren?

Je hebt misschien al ooit gehoord van de GY6 motor. Deze technologie werd oorspronkelijk door Honda ontwikkeld voor gebruik in hun eigen motorscooters. Later werd dit blok aangepast en werd de GY6 technologie ook toegepast in andere modellen, en gebruikt door andere merken. Met name in Chinese scooters waaronder de Sym Mio worden deze motorblokken gebruikt. Het betreft een één cilinder, vier takt motor die vrijwel helemaal horizontaal wordt geplaatst. Naast Sym worden deze motoren ook door andere fabrieken geproduceerd waaronder Kymco, met kleine verschillen per merk waardoor je niet zomaar onderdelen kunt uitwisselen.

 

Sym Mio scooterband

Scooterbanden kopen voor de Sym Mio is niet ingewikkeld, de Mio maakt gebruik van 10 inch scooterbanden, toch moet je er rekening mee houden dat de voorband en achterband van de Sym Mio niet gelijk is. Hoewel voor en achter 10 inch velgen worden gebruikt is de bandmaat voor de voorband van het type 300-10, en van de achterband is het 90-90-10. Daar moet je dus rekening mee houden wanneer je nieuwe scooterbanden wilt bestellen. Je kunt dus niet de voor- en achterband met elkaar uitwisselen.

 

Banden voor het hele jaar rond

Wanneer je goedkoop scooterbanden voor de Sym Mio online wilt bestellen kun je kiezen voor zomerbanden, winterbanden en all-purpose banden:

 

  • Zomerbanden hebben minder profiel, het rubber kan hard worden bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Ze zijn geschikt voor droge wegen bij warmere temperaturen.
  • Winterbanden hebben een diep profiel met kanalen die water goed afvoeren, en meer grip hebben op de weg. Deze scooterbanden worden niet hard bij temperaturen lager als 7 graden Celsius.
  • All-purpose banden combineren de eigenschappen van beide types en zijn geschikt voor zowel zomer als winter maar presteren nooit optimaal.

 

Bekijk het volledige aanbod aan scooterbanden voor de Sym Mio in de online winkel van scooteronderdelenshop.com.