Daniel Mattison
Image default
Offers

Autoverzekering

Wij hebben 4 tips om de reis naar het wintersportgebied aangenamer te maken

De winterperiode is aangebroken en dat betekent; wintersport! Ieder jaar gaan er duizenden Nederlanders met de auto op wintersport. Ben jij er daar één van? Kijk dan voor vertrek of je autoverzekering nog aan je wensen voldoet en volg deze 4 tips.

 

Zo maak jij je auto klaar voor de wintersport

 

  1. Een winterbeurt voor de wintersport

Voordat je weg gaat op wintersport is het verstandig om de auto een winterbeurt te geven. Er wordt op deze manier namelijk uitvoerig gekeken naar de belangrijkste onderdelen van de auto. Denk aan de ruitenwissers, accu, banden en remmen. Een fijn idee als je met de auto over gladde en besneeuwde wegen moet rijden.

 

  1. Verwissel de zomerbanden met winterbanden

Winterbanden zul je niet snel vergeten, want in de meeste wintersportlanden zijn winterbanden verplicht. Dit is dan ook zeker niet gek, want door het winterse weer zit slip gevaar in een klein hoekje. Hierdoor heb je minder grip op de weg. Vergeet daarom nooit de winterbanden!

 

  1. Een sneeuwketting

In Nederland zijn wij het niet gewend om op besneeuwde wegen te rijden, daarom is het verstandig om sneeuwkettingen aan te schaffen. Op deze manier heb je meer grip op besneeuwde en beijzelde wegen. Het kan zelfs zijn dat de sneeuwketting verplicht zijn in het land waar jij naar toe gaat. Om te zorgen dat je niet lang in de kou met de sneeuwketting staat te prutsen is het verstandig om thuis vast te oefenen met het monteren.

 

  1. De bandenspanning

De spanning van de banden is zeer belangrijk. Als de spanning niet goed is komt er als het goed is een icoontje op het dashboard te staan, als dit icoontje er staat moet je zeker de banden op pompen. Maar het kan ook zijn dat er maar een beetje lucht uit is, hierdoor rijdt de auto al een stukje minder veilig. Check dus voor dat je naar het wintersport gebied afreist de spanning van de banden.

 

Sluit een autoverzekering af bij InShared

 

Door drukke en gladde wegen is de kans op ongelukken groter.  Je autoverzekering is iets waar je pas bij stilstaat als je schade hebt. Deze verzekering komt dan als geroepen. Ga je met de auto op wintersport, dan is het een extra fijn idee als je goed verzekerd bent. Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Kijk dan eens bij InShared. De verzekeringen van deze online verzekeraar zijn betrouwbaar, voordelig en binnen een paar minuten afgesloten. Bereken hier vrijblijvend wat je per maand aan premie kwijt.

https://www.inshared.nl/