Daniel Mattison
Image default
Recreation / Travel

De 3 mooiste spots van Brazilië

Eén van de mooiste landen op de wereld is zonder enige twijfel Brazilië. Het grootste land van Zuid-Amerika beschikt over een zeer divers aanbod van cultuur en natuur. Je kunt hier het Amazone gebied verkennen en lekker op het strand gaan liggen bij Rio de Janeiro.

Check snel onze favo spots van Brazilië.

1. Rio de Janeiro

Natuurlijk kan Rio niet ontbreken in onze top 3. Denk je aan Brazilië, dan denk je aan Rio! Het geweldige strand met deer aangename en relaxte sfeer maken dit één van de meest chille spots op aarde. 

Je kunt hier lekker bakken in de zon op één van de bekende stranden zoals Ipanema. Je vindt hier veel hostels waar je helemaal uit je dak kunt gaan met andere backpackers.

Daarnaast moet je natuurlijk ook even het zeer bekende Jezus beeld bezoeken en een leuk kiekje schieten voor het nageslacht.

2. De Amazone

Wat je misschien niet weet is dat het merendeel van de inwoners van Brazilië nog nooit in het Amazonegebied is geweest. Het land is namelijk zo uitgestrekt dat dit voor velen veel te ver is.

Echter is het toch zeker een plek die je moet bezoeken als je door het land gaat rondreizen. Je kunt hier een lokale gids huren en je laten meenemen door het prachtige woud. Leer de diepste geheimen van de jungle kennen en laat je verrassen door de adembenemende flora en fauna.

3. Sao Paolo

De allergrootste stad van Brazilië is Sao Paolo. Hier wonen meer dan twintig miljoen mensen dus het is een enorme chaos. De stad wordt gekenmerkt door arme en rijke buurten. De verschillen tussen de bevolking zijn dan ook zeer goed zichtbaar en je kunt niet zomaar overal veilig lopen als toerist.

Toch is het absoluut een must om deze enorme metropool te bezoeken wanneer je in het land bent. Je zult je ogen uitkijken en met geweldige verhalen terugkeren naar Nederland.