Daniel Mattison
Image default
Offers

De beste vaatwasser kopen? Zo vind je ‘m

Een vaatwasser is voor veel mensen in onmisbare schakel in de moderne keuken. Misschien heb je geluk en zit er in je huis al een prima vaatwasser, of koop je een keuken inclusief vaatwasser. Als je dat geluk niet hebt en je moet wel zelf een nieuwe vaatwasser kopen, dan wil je natuurlijk wel de beste vaatwasser. Maar waar let je dan op?

Vrijstaande of inbouw vaatwasser kopen?

Je hebt behoorlijk wat opties als het gaat om een vaatwasser. De eerste keuze die je hebt is een inbouw vaatwasser of vrijstaande vaatwasser. Kies je voor een inbouw variant, dan heb je ook weer twee keuzes. Een volledig geïntegreerde vaatwasser zie je eigenlijk helemaal niet, omdat het bedieningspaneel ook aan de binnenkant zit. Een half geïntegreerde variant heeft het bedieningspaneel wel nog aan de buitenkant, waardoor je die dus wel nog deels ziet. Vrijstaande vaatwassers hebben als voordeel dat ze over het algemeen goedkoper zijn. Je hoeft deze ook niet in het keukenblok in te bouwen waardoor je minder restricties hebt qua afmetingen. Er zijn ook vaatwassers die je kunt plaatsen in een vrij deel onder het aanrecht.

De juiste afmetingen

De juiste afmetingen van een vaatwasser zijn natuurlijk heel belangrijk. Gemiddeld genomen zijn vaatwassers 60 cm breed en rond de 85 cm hoog. Wanneer je voor een inbouw variant gaat moet je vooral de afmetingen van je aanrecht goed weten, tot op de millimeter nauwkeurig. Of basis van de afmetingen kun je ook bepalen hoeveel couverts je hebt. Het aantal couverts bepaald het laadvermogen van je vaatwasser. Er zijn ook kleinere en grotere vaatwassers beschikbaar, mocht je die nodig hebben.

Kijk naar het gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een vaatwasser is ontzettend belangrijk. Veel van deze zaken kun je gewoon in de winkel uittesten. Denk aan het in- en uitschuiven van de vaatwasser, wat voor soort bestekbakje je wil en welke programma’s erop zitten. Kijk ook naar de onderdelen die je af en toe moet schoonmaken, want die wil je wel makkelijk kunnen bereiken.

Kijk naar het energielabel en het geluid

Tot slot moet je nog kijken naar het energielabel en het geluid dat je vaatwasser maakt. Beiden zijn vrij belangrijk in je keuze, dus denk hier vooraf goed over na. Wil je nou zeker weten wat de beste vaatwasser is? Kijk dan op Gereedschap-expert.nl. Naast informatie over gereedschap vind je hier ook handige informatie over het kiezen van een vaatwasser.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/