Daniel Mattison
Image default
Recreation / Travel

De soorten achteruitrijcamera’s met mogelijkheden

Een achteruitrijcamera kan worden gezien als een waardevolle toevoeging van een voertuig. Door het verbreden van het zicht zal de veiligheid in het voertuig worden gewaarborgd. Een draadloze achteruitrijcamera kan de bestuurder een prettig overzicht geven van de situatie achter en rondom het voertuig.

Het systeem zal de bestuurder meer overzicht geven door een beeld te schetsen wat er achter het voertuig gebeurt en hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. De achteruitrijcamera maakt het opmerkelijke verschil in zicht door ook de dode hoek in beeld te brengen; een belangrijk punt waaraan de welbekende achteruitkijkspiegel niet aan voldoet.

Voertuig

Het soort achteruitrijcamera is afhankelijk van het betreffende voertuig. Daarnaast hangt de keuze ook af van de wensen van de bestuurder. De bestuurder van een camper heeft mogelijk niet voldoende overzicht met één camera, waardoor in dit geval gekozen kan worden voor meerdere camera’s. Een autobestuurder zal voldoende overzicht hebben van de situatie met één camera, waardoor meerdere camera’s niet nodig zullen zijn. De camera’s verschillen erg in eigenschappen. Hierdoor zal voor elke bestuurder en elk voertuig een geschikte camera beschikbaar zijn.

Camera

Niet enkel het aantal, maar ook de soorten camera’s lopen uiteen. Zo bestaan er HD-camera’s, die bekend staan om de goede kwaliteit zowel overdag als ’s nachts. Deze systemen beschikken over afstandslijnen, een zonneklep, een bijbehorende afstandsbediening, een spiegelbeeld en normaal beeld, een aanpasbare oriëntatie en automatische schakelmogelijkheden. De HD-camera’s hebben nachtzicht tot ruim 20 meter afstand.

Een achteruitrijcamera set beschikt over alles dat nodig is voor een prettig overzicht.

De losse camera’s zijn beschikbaar in vele soorten en maten. Zo is er onderscheid te maken in chipset, kijkhoek, waterdichtheid, nachtzicht, plaatsing, enzovoort. Hierbij is echter geen scherm verkrijgbaar. Wel is het mogelijk de camera te connecten met Bluetooth, waardoor het beeld te zien is op elk gewenst apparaat.

http://vanzwitserland.nl