Daniel Mattison
Image default
Recreation / Travel

Fietsroutes door België

België is een ideaal land om met de fiets te ontdekken. In veel delen van het land zijn de fietsfaciliteiten uitstekend, waardoor u op een gemakkelijke manier de verschillende gebieden per fiets kunt ontdekken. Helemaal handig is het dat u niet meer zelf een fietsroute hoeft uit te stippelen. U kunt nu heel simpel kant en klare fietsroutes downloaden van de beste fietsroutes van België.

Fietsroutes Westhoek

Wilt u de Westhoek ontdekken dan heeft u een keuze uit verschillende routes die u door het gebied leiden. De fietsroute Diksmuide is een tour door de IJzervallei, waarbij u de historie van de Eerste Wereldoorlog proeft. Ben u een liefhebber van historische gebouwen dan download u de route die start bij kasteel Beauvoorde. Via landelijke wegen fiets u naar het einddoel, de beroemde koekjesfabriek Jules Destroopere. Ook zijn er fietsroutes door Westhoek, waarbij u een tochtje over de IJzer maakt per boot en een tweetal fietsroutes voor eigenaren van een e-bike.

Fietsroutes Scheldeland

Fietsen door Scheldeland betekent vooral veel genieten van water en natuur. Met de Donkmeer fietsroute komt u onderweg ook nog allerlei activiteiten tegen, zoals waterfietsen, een eendenkooi, een vlindertuin en u kunt uitrusten op één van de vele terrasjes. De fietsroute Buggenhout naar Dendermonde is ook al zo’n fraaie fietsroute door de natuur met veel bos. Ook voor liefhebbers van historie zijn er fietsroutes door Scheldeland, zoals de fietsroute Laarne. Het kasteel van Laarne doet dienst als start- en eindpunt en ondertussen leert u per fiets de historie van het hele gebied kennen, zoals de heksenverbranding van Janne Callens. Download de fietsroute Hamme naar Moerzeke voor rust en ontspanning. Tijdens deze fietsroute door de rustige natuur komt u maar weinig auto’s tegen.

Fietsroutes Belgische kust

Fietsroutes door de Belgische kust zijn populair. Vandaar dat er voor dit gebied veel fietsroutes te downloaden zijn. De Belgische kust heeft dan ook veel leuke kustplaatsen om te ontdekken, zoals Knokke, Oostende en Blankenberge. U fiets door deze kustplaatsen, door weilanden en het duinlandschap. Kiest u zelf welk gebied voor de Belgische kust uw voorkeur heeft. Er is altijd wel een fietsroute voor te downloaden.

Fietsroutes Limburgse Kempen

De fietsroutes door de Limburgse Kempen leiden u weer door een geheel andere soort natuur. De fietsroute Maaseik laat u de gehele stad ontdekken en de omgeving er omheen. Of misschien bent u geïnteresseerd om de historie van de kunstenaar Pieter Bruegel te ontdekken met de fietsroute door Peer en omgeving? Maar ook een fietsroute door de Maasvallei op de grens met Nederland is te downloaden, waarbij u door het glooiende landschap fietst en kunt genieten van de kronkelende Maas.

 

https://www.reisroutes.be