Daniel Mattison
Image default
Offers

Giardia doet dit bij je hond

Een bacterie die helaas veel voorkomt heet giardia. Er zijn dan ook 41 verschillende soorten van giardia. De bacterie nestelt zich bij mens en dieren, maar voornamelijk bij honden. De bacterie heet giardia maar wordt ook wel gardiose genoemd. Maar nu is de vraag; wat is giardia nou precies? Nou, Giardia in uw hond is een bacterie die zich snel nestelt als de bacterie eenmaal is binnengedrongen. Het is dan wel handig om te weten wat er gebeurt als Giardia de hond binnen dringt. Giardia dringt als eerst naar de slijmvliezen van de dunne darm, dit komt omdat de slijmvliezen vol zitten met suikers die dienen als hun voedsel. Als ze eenmaal grip hebben op de suikers kunnen ze zich razendsnel vermenigvuldigen. Wil je weten hoe je dit kan vermijden? Lees dan snel verder! Wij vertellen hier namelijk meer over in deze blog.

Dit is giardia

Giardia is een bacterie die voor iedereen weer anders is. Daarnaast laat niet elke hond merken dat ze ergens last van hebben. Als je een puppy hebt of een hond op leeftijd is het verstandig om giardia in de gaten te houden, het immuunsysteem wordt namelijk aangetast. Je kan hier rekening mee houden door het eten van je hond aan te passen. Suikers zijn namelijk de voeding voor giardia, bekijk daarom eens hoeveel suiker de voeding van je viervoeter bevat. De symptomen die kunnen optreden bij je hond kunnen heel erg uit een lopen; maagkrampen, ernstige winderigheid, braken, bloederige slijmerige diarree, gebrek aan eet lust, gewichtsverlies en koorts. Voornamelijk komt gewichtsverlies voor bij puppy’s. Gelukkig zijn een paar symptomen makkelijk te checken, denk aan de ontlasting. Als de ontlasting niet oké is, dan weet je vaak dat er wel iets aan de hand is.

 

Meer informatie nodig?

Giardia is dus aan een paar symptomen te herkennen, maar gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen om Giardia te voorkomen. Verander bijvoorbeeld de voeding van je hond, en het liefst voeding waar geen suiker in zit. Weet je niet waar je moet zoeken? Neem dan eens een kijkje op de website van Bellfor. Deze partij heeft een ruim assortiment aan voeding.

 

https://nl.bellfor.info/