Daniel Mattison
Image default
Offers

Hoe kies je de beste tuinmeubilair voor je achtertuin

Het is absoluut essentieel voor het aanvullen van je huis. En omdat er heel weinig is om fout mee te gaan met tuinmeubilair, is het ook heel gemakkelijk om een reeks producten te vinden die geschikt zijn voor jouw budget.

 

Wat is het belangrijkste bij het kiezen van tuinmeubilair?

De materialen die in de bouw worden gebruikt, zijn kritisch: hardhout, metaal, rieten, hout en hars zijn gebruikelijk, hoewel sommige duurzamer zijn dan andere. Metalen tuinmeubilairsets zijn duurzaam, maar kostbaar, en rieten meubels bijzonder vatbaar voor schade aan de zon, dus rekening moet worden gehouden met het beschermen van openluchtmeubels met beschermende afdekkingen. Ook kussens zijn belangrijk: bestendig tegen schimmel en meeldauw en gemakkelijk schoon te maken, ze bieden zowel comfort als esthetische waarde.

 

Zitplaatsen

Zitplaatsen zijn een groot deel van de set, dus is het kiezen van het juiste materiaal cruciaal. Typisch zijn metalen meubels (zoals smeedijzer) een goede keuze: sterk, gemakkelijk gerepareerd, roestvrij en in staat om vele jaren van gebruik te tolereren voordat ze worden vervangen. Plastic, aan de andere kant, is lichtgewicht en niet bijna zo duurzaam of praktisch als metaal. Hout is ook aantrekkelijk, hoewel niet zo comfortabel of als langdurig als metaal – hoewel dat niet te zeggen dat het slecht is, noodzakelijkerwijs. Een tuinmeubelset zal even goed doen met plastic of metaal, bijvoorbeeld en beide materialen zien er al vele jaren goed samen.

 

Het aantal tuinmeubilair in de tuin is afhankelijk van het aantal zitplaatsen. Zitplaatsen zijn misschien wel de belangrijkste overweging. Stoelen moeten stevig, comfortabel en langdurig zijn, en moeten bestand zijn tegen gespeel door kinderen en huisdieren. Opklapbare gazonstoelen zijn bijvoorbeeld nuttig voor die tijden wanneer er geen andere stoelen thuis zijn: ze zijn gemakkelijk op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn, en wanneer ze nodig zijn, kunnen ze gemakkelijk naar het dek of de achtertuin worden getransporteerd.

 

Aluminiummeubilair

Aluminiummeubilair zijn zeer duurzaam, langdurig en biedt de minste wrijving. Bovendien zijn aluminium meubelsets het gemakkelijkst om te onderhouden: ruim de morsen gemakkelijk op en droog ze snel zodat ze niet rotten. Je zult je geen zorgen maken over rottend hout of splitsende plastic als je een aluminium outdoor set koopt: in feite kun je het hele jaar door je aluminiummeubilair buiten laten, omdat het nooit zal worden beschadigd vanwege extreme weersomstandigheden.

 

Uiteindelijk is het allemaal persoonlijke voorkeur. Als je je het meest comfortabel voelt in een zachte bank, ga ervoor en koop dat. Het maakt niet uit wat je kiest, houd er rekening mee dat jij je er comfortabel voelt en dat jij er tevreden mee bent. Dat is het belangrijkste. 


Denk je eraan om tuinmeubelen te kopen? Bij 4 Seizoenentuinmeubelen wordt er een breed assortiment aan tuinmeubilair aangeboden. Allemaal om de tuin naar jouw wensen te maken!

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/