Daniel Mattison
Image default
Offers

Hoe verbeter je jouw positie in Google?

Hoe verbeter je jouw positie in Google? 

Ben jij de eigenaar van een website die niet hoog scoort in de Google-zoekresultaten? Dan weet je hoe frustrerend het kan zijn om jouw website te hebben, maar hier niet het gewenste publiek mee te bereiken. Gelukkig zijn er manieren om jouw positie in Google te verbeteren. In deze blogpost bespreken we hoe je dit kan doen! 

 

Domeinverhuizing

Als je merkt dat jouw website niet hoog scoort in de zoekresultaten van Google, kan het veranderen van jouw domeinnaam soms helpen. Door te kiezen voor een passendere naam, versterk je de koppeling tussen het merk/ de naam en de aangeboden service, diensten en producten.  Een domeinnaam verhuizen kan lastig zijn, maar als je het op de juiste manier doet, kan het je website positie in Google aanzienlijk verbeteren. Denk hier van tevoren wel goed over na, want een slechte domein verhuizing kan tot tijdelijke verliezen van verkeer leiden. Zorg ervoor dat je redirects instelt, je sitemap op orde hebt en eventuele backlinks opnieuw kunt verbinden. Daarnaast voorkom je problemen wanneer je kiest voor een host provider met goede service zoals Oxilion.

 

SEO inzetten

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization en is een belangrijk aspect bij het verbeteren van jouw positie in Google. Door SEO in te zetten, zorg je ervoor dat jouw website wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor jouw website hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven. Belangrijke onderdelen hiervan zijn het gebruik van de juiste zoekwoorden in jouw content en het vermijden van dubbele content en andere zaken die een negatief effect kunnen hebben op jouw SEO.

 

Goede en effectieve inzet van zoekwoorden

Zoekwoorden zijn woorden of woordcombinaties waarop jouw doelgroep zoekt in zoekmachines zoals Google. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken in jouw content, optimaliseer je jouw website voor deze zoekwoorden. Daarbij moet je wel oppassen – je wil de zoekwoorden niet té vaak gebruiken in teksten. Dan kan Google juist aangeven dat het om zogenaamde ‘keyword stuffing’ gaat. Een gezonde balans is van groot belang.

 

Passende en geschikte content

Goede content op een website is net zo belangrijk als de technische optimalisatie van de website. Content die goed is geschreven, makkelijk te navigeren is, en die de kerndoelgroep aanspreekt, kan een groot verschil maken. Het schrijven van goede content is een proces dat veel tijd en energie kost, maar de resultaten zijn het meer dan waard. Zorg dat de content relevant en informatief is, en let goed op spelling en grammatica – dit kan een negatief effect hebben op jouw positie in Google.

 

https://www.oxilion.nl