Daniel Mattison
Image default
Offers

Insecteneiwit in huisdiervoeding?

Als baasje wilt u natuurlijk alleen het beste voor uw huisdier. De kans is dan ook groot dat u bij de zoektocht naar de beste huisdiervoeding al eens iets gelezen hebt over de toevoeging van insecteneiwit. Maar wat houd dat in en is nu echt het beste voer voor uw huisdier?

Hondenvoer
Het is erg belangrijk dat alle essentiële aminozuren in de goede hoeveelheid in het voer voor honden zitten. Hierbij kunt u onder andere denken aan arginine, lysine, leucine en valine. Ook zijn eiwitten en vitamine D van groot belang. Daarnaast is het belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat de ene hond de andere niet is en dus ook andere wensen en behoeften heeft. Zo kan een kleine puppy wel wat extra eiwitten en energie gebruiken om uit te groeien tot een grote sterke hond. En heeft een oudere hond minder calorieën nodig, maar heeft deze wel baat bij extra fosfor en ijzer, vanwege een verminderde nierfunctie. 

Kattenvoer
Voor katten geld dat zowel droog- als natvoer geschikt is. Echter lijkt natvoer wel het meest op hun natuurlijke dieet van muizen en vogels. Optimaal voer voor katten bevat veel vocht en eiwit, maar zo min mogelijk groente, kruiden en koolhydraten. Daarom is ook een diner delen met je viervoeter geen goed idee: Katten kunnen namelijk niet tegen dingen waar mensen veel gebruik van maken: knoflook, ui en bijvoorbeeld bieslook.

Eiwitten
Misschien wel de belangrijkste voedingsstof in honden- en kattenvoer zijn eiwitten. Eiwitten zorgen voor opbouw en het onderhoud van spieren, het zenuwstelsel, enzymen en bloed. Verschillende soorten eiwitten in hondenvoer bevatten verschillende aminozuren. Tegenwoordig bestaat er zelfs voeding waar plantaardige eiwitbronnen aan toegevoegd zijn. Zo maakt Zooexperte huisdierenvoeding dat insecten proteïne bevat. 

Zooexperte
Deze innovatieve eiwitbron kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de milieuschade. Dit komt onder andere door een lager waterverbruik tijdens de productie en dat er geen extra voer nodig is voor het voeren van de larven. Daarnaast hebben insecten minder ruimte nodig dan vee, produceren ze geen gas bij het verteren en is de voeding recyclebaar door het gebruik als meststof.

 

https://nl.zooexperte.com/