Daniel Mattison
Image default
Recreation

Israël vakantie – zeer gevarieerd vakantieland

Wilt u binnenkort naar Israël op vakantie? En bent u benieuwd wat het prachtige gevarieerde vakantieland allemaal te bieden heeft? Ik ben er samen met mijn vriend onlangs geweest, en we vonden het fan-tas-tisch!

De rijke geschiedenis van Israël

Als u net zoals ons van een beetje geschiedenis houdt, dan zit u goed tijdens een vakantie naar Israël. De geschiedenis is namelijk vrijwel overal zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan bijbelse plaatsen zoals Capernaum, of kruisvaarderssteden als Akko. Maar ook in het oude Jeruzalem barst het van de geschiedenis. Ook als u bijvoorbeeld rondom Jeruzalem alleen naar de heuvels kijkt, dan kunt u makkelijk inbeelden hoe het duizenden jaren geleden geweest moest zijn.

Maak een rondreis door Israël

Naast de rijke geschiedenis kunt u tijdens een Israël vakantie nog veel meer ontdekken. Tijdens een rondreis door Israël kunt u bijvoorbeeld ook de moderne stad Tel Aviv, in de centrale kuststreek van Israël bezoeken. Of u kunt naar Netanya: de heerlijk sfeervolle badplaats aan de Middellandse Zee.

Geniet van de bekende strandbestemming Eilat

Uw reis door Israël is pas compleet als u ook op vakantie naar Eilat bent geweest. Deze bijzondere bestemming grenst in het zuiden aan de Rode Zee, en in het noorden aan de droge Negev-woestijn. De temperaturen zijn er het hele jaar door prima en de zon schijnt er altijd. Wij waren er in oktober, en we vonden het heerlijk!

Bezoek het buurland Jordanië

Als u nog meer tijd over hebt, dan is het aan te raden om ook op naar Jordanië op vakantie te gaan. Waarom? Het land is prachtig, gastvrij, heeft een rijk verleden, een geweldige natuur en bovendien een zeer vriendelijke bevolking. Nog een groot voordeel: u kunt in relatief korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden bezoeken, doordat deze redelijk dicht bij elkaar liggen! Bezoek bijvoorbeeld de:

  • Wadi Rum woestijn
  • Het strand bij Aqaba
  • De wereldstad Amman
  • Overblijfselen van de roze-rode stad Petra
  • Overblijfselen uit de bijbelse geschiedenis

Bent u ook zo enthousiast geworden?

Samen met mijn vriend ben ik op zoek gegaan naar diverse reisbureaus die gespecialiseerd zijn in het Midden-Oosten. Via een tip van een vriendin kwamen we bij Oppenheim Travel terecht. Ze zei dat ze het vooral fijn vond dat ze maatwerk specialisten hebben, en lokale medewerkers. Zo kunnen ze je overal het fijne van vertellen! Ik hoop dat u net zo enthousiast bent als ons, en binnenkort van uw reis in Israël zult genieten.