Daniel Mattison
Image default
Offers

Je producten kunnen prioriteren

Tegenwoordig is er van alles te koop, zowel online als in fysieke winkels. Er zijn veel verschillende merken, die vaak allemaal een soortgelijk product verkopen. De consument heeft daardoor erg veel keuze. Het is dan ook belangrijk dat er prioriteiten gesteld worden aan je product. Dit noemen we ook wel product prioritization. Je gaat dan kijken naar de dingen waar je rekening mee moet houden, wat wil de cosument zien? Wanneer je naar product prioritization kijkt kun je beter inspelen op de consument en opvallen tussen alle andere merken en dat is wat je wil, toch?

 

Management

Product prioritization wordt gedaan aan de hand van product management. Product management is het proces van de planning, het ontwikkelen en het lanceren van het product. Tijdens als deze processen monitor je en zorg je dat het product voldoet aan de wensen van de klant. Zo haalt het bedrijf namelijk resultaten in bijvoorbeeld marketing, ontwerp en onderzoek. Het product management kent de vier kernactiviteiten product planning, product ontwikkeling, product lancering en product management of ook wel monitoren.

 

Waarom?

Maar waarom is het nu zo belangrijk? Zoals net ook al gezegd is het belangrijk omdat je zo beter kan inspelen op de behoeftes van je klant en je kan ermee opvallen tussen de concurrenten. Vooral de klant is erg belangrijk. Zonder de klant zou het product niet eens bestaan. Ga daarom altijd na wat voor een verbeteringen de klant wil zien en welke pijnpunten er zijn ten opzichte van je product.

 

Journey

Om te kijken wat de klant aan verbetering wil zien en wat de pijnpunten van de klant zijn kun je een handig hulpmiddel gebruiken. Dit heet journey mapping. Journey mapping is een onderdeel van de customer journey. Bij de mapping breng je dus ook de hele reis van je klant in kaart. Je gaat kijken naar wat de klant vindt van het product, maar ook naar de pijnpunten en naar alle punten dat de klant in aanmerking komt met jouw merk. Dit noemen we ook wel de touchpoints. Aan de hand van die touchpoints kun je uiteindelijk je product weer gaan verbeteren.

https://www.reveall.co/guides/customer-journey-mapping