Daniel Mattison
Image default
Recreation / Travel

Leven als God in Frankrijk? Het kan!

Waar deze uitdrukking vandaan komt, wordt jou snel duidelijk eens je een eindje door Frankrijk bent gereden of als je een aantal kilometers over de grens landt. Hoe meer je naar het zuiden gaat, hoe meer je dit ondervindt. Het leven gaat er net iets trager, er zijn net iets meer bochten in de weg, de zon is net iets heter, de mensen zijn er niet iets ‘anders’ en het eten heeft altijd wat andere aroma’s en smaken dan je gewoon bent. In Italië noemen ze het ‘dolce vita’, in Spanje ‘mañana’ of ‘no pasa nada’ en in Zuid-Frankrijk leven ze als God in Frankrijk. Wil jij hiervan proeven en voor een tijdje goddelijk leven? Kies dan voor een chambre d’hote voor je verblijf. Want ook dat is net iets anders dan in een gewoon hotel te logeren. Je wordt er in elk geval als een koning ontvangen!

Slapen bij de locale bevolking

Hoewel de kleinere hotelletjes in Frankrijk nog vaak familiehotelletjes zijn, is het contact met de plaatselijke bevolking in een B&B Frankrijk nog altijd een stuk intenser. De eigenaars, vaak Nederlandstalig, geven je uitgebreid raad en tips om de omgeving te verkennen, en dit vanuit hun eigen ervaring. Ze kennen vaak plekjes die niet in toeristenboeken te vinden zijn. Zij raden jou dat ene kleine steekproducten-marktje, dat verborgen watervalletje of dat kleine maar zo prachtige kapelletje aan waar enkel de Fransen komen. En dat is nu net het aantrekkelijke van een verblijf in Frankrijk: je neus achterna en het allemaal op je laten afkomen. Hier vergeet je de stress die je net nog had. Hier ontdek je een andere vorm van leven.

Kies je streek

B&B’s vind je over heel Frankrijk. Doen Zuidelijke namen als Aquitaine, Languedoc of Occitanië jou wegdromen? Of wou je al lang naar Normandië, Bretagne of de Loire streek? Misschien ga je liever het Centre bezoeken, de typische koeien in Limousin ontdekken of je laten verwennen in de Champagnestreek. Ook de Côte d’Azur en Corsica behoren tot de vele andere mogelijkheden. Welke streek je ook kiest, de eigenaars van de chambre d’hote doen hun uiterste best en bezorgen jou een onvergetelijk verblijf. Het zijn zelf levensgenieters en delen dit heel graag met hun gasten. Je zit vaak op prachtige locaties en je krijgt er heerlijke streekproducten voorgeschoteld.

https://chambresdhotes-in-frankrijk.be/