Daniel Mattison
Image default
Recreation / Travel

Met welk vervoer ga jij op vakantie?

Weet jij al met welk vervoer je op vakantie gaat? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen: de auto, de trein en het vliegtuig. Natuurlijk heb je bijna nooit dat je op vakantie gaat met een bepaald soort vervoer, en alleen gebruik maakt van dat vervoer! Veel mensen gaan met het vliegtuig naar een vakantieland, om vervolgens een auto te huren, wat het vervoer een stuk eenvoudiger maakt. De trein is een goedkopere optie dan het vliegtuig is de trein, hoewel je die vooral moet gebruiken voor bestemmingen die dichtbij zijn. Kortom, vervoer naar je favoriete vakantiebestemming kan op heel veel manieren, maar wat is de beste methode?

Beste vervoersmiddelen

De auto is een van de meest goedkope vervoersmiddelen, omdat je alleen voor de brandstofkosten hoeft te betalen. Nadeel is wel dat je zelf naar je bestemming toe moet rijden, en dat kan behoorlijk vermoeiend zijn. Daarom is het handig om met meerdere mensen die gaan die ook een rijbewijs hebben, dan kunnen jullie elkaar aflossen. Een vliegtuig als vervoermiddel is ook ontzettend handig, je vliegt gewoon binnen enkele uren naar je bestemming en dan ben je er! Nadeel aan het vliegtuig als vervoermiddel is wel dat het erg duur kan uitvallen, bovendien moet je in die drukte op Schiphol rondlopen en worden de vliegtuigen steeds krapper. De trein daarentegen heeft als vervoersmiddel ontzettend veel ruimte, wat vooral fijn is voor je benen. Een treinreis kan echter duurder uitvallen dan je verwacht, want je moet heen en terug met dit vervoersmiddel. Bovendien is niet alles bereikbaar met de trein, wordt je ineens verrast met een torenhoge taxi rekening omdat je niet gecheckt had of je wel de bus kon nemen naar je camping.

Conclusie

Kortom, aan alle drie de vervoersmiddelen zitten voordelen en nadelen verbonden, en is je keuze afhankelijk van wat jij het belangrijkst vindt. Mocht je het niet erg vinden om veel uit te geven aan vliegtuigtickets, dan is het vliegtuig geschikt vervoer voor jou. Ben je juist enorm van de roadtrips en goedkoop reizen? Dan is de auto beter. Lees meer opwww.toerisme-trends.nl