Daniel Mattison
Image default
Recreation / Travel

Reisverzekering vergelijken | Checklistvakantie.nl

Wat is een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade die je tijdens je vakantie kan oplopen. Denk hierbij aan bagage, vervangend vervoer, elektronica of persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval. Bijv. dat je na een creditcard kwijt bent en een nieuwe creditcard aanvragen even tijd kost. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar je op vakantie bent. Met deze verzekering heb je ook recht op hulp van de Alarmcentrale. Je bent daarnaast gedekt voor de kosten als je om dringende redenen terug naar huis moet. Je kunt daarnaast de verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Hiervoor zal je wel een extra premiebedrag voor betalen.

Is deze verzekering verplicht?

Nee, u bent niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Maar het is wel verstandig om voor gering bedrag uw risico’s af te dekken. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het goed om te weten dat u op hulp kunt rekenen.

reisverzekering vergelijken

Op zoek naar goedkope, maar ook een goede reisverzekering? Vergelijken loont altijd! Zet voor jezelf op een rijtje wat je belangrijk vindt en welke dekkingen voor jou interessant zijn. Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is het vaak voordeliger, om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Om voor iedere vakantie aparte reisverzekering af te sluiten, betaal je telkens opnieuw poliskosten. Bij een doorlopende verzekering betaal je eenmalig de poliskosten en dat kan behoorlijk schelen!

Reisverzekeringen hebben hun eigen dekkingen en soms zijn bepaalde dekkingen standaard inbegrepen. Er bestaan ook verzekeringen die bijvoorbeeld standaard wintersport dekken. Ga je zelf niet op wintersport? Dan ben je vaker goedkoper uit met een verzekering zonder deze dekking!
Vakantie binnen Europa? Europadekking is dan voldoende en is het niet nodig om je werelddekking aan te zetten.

Goedkope verzekering hoeft niet altijd de beste verzekering voor jou te zijn. Check altijd goed naar de voorwaarden en denk na over welke dekkingen jij nodig hebt!

Wat je ook niet moet vergeten, is de annuleringsverzekering. Daarnaast kan je ook eenvoudig autoverzekering vergelijken en zo de beste verzekering kiezen die bij jou past!

Je leest alles op Checklistvakantie.nl, de site waar alles mee begint!

https://checklistvakantie.nl/reisverzekering-vergelijken/