Daniel Mattison
Image default
Travel

Vad bör man se och göra när man är på semester i Kroatien

Kroatien har en nästan utomvärldslig känsla med sina gamla muromgärdade städer och mystiska vattenfall i vackra skogar. Deras klara djupa safirblå vatten med fantastiska stränder. Kroatien är täckt av stora nationalparker som tar upp nästan 1000 kvm av detta vackra land och är hem för några av de mest hisnande sevärdheterna du hittar på vår planet. Det är också fantastiskt säkert att resa i Kroatien, vilket gör det till ett måste för alla som vill ha en lugn semester. Det finns så mycket att göra i detta fantastiska land, kolla in dessa saker som du definitivt bör lägga till i din resplan:

Se de historiska platserna

Kroatiens rika historia syns tydligt i den vackert bevarade arkitekturen. Från några av de mest invecklade katedralerna och klostren till resterna av det antika romerska riket. Du kan besöka platser från så tidigt som 1-talet på platser som amfiteatern i Pula. Och om du letar efter de bästa turistattraktionerna i Kroatien måste du kolla in ruinerna av den antika romerska staden Salona. Kroatien är också hem för flera världsarv, inklusive den vackra St James-katedralen, du kommer definitivt inte att sakna platser att förundras över på din resa.

Nationalparker i Kroatien

Det finns åtta nationalparker i Kroatien och de ser ut som något ur en fantasivärld. Det turkosa vattnet i Plitvice Lakes National Park är imponerande. Du kommer definitivt att vilja bevittna att det är skogsklädda vattenfall. Och Risnjak National Parks tjocka skogar och vidsträckta ängar får inte heller missa. Klostret vid Krku är avskilt men värt att resa för att se dess skönhet och de omgivande vattenfallen. Det finns definitivt ingen brist på naturlig skönhet i detta land.

Utomhus aktiviteter i Kroatien

Om du är en friluftslivstyp kan ett besök i Kroatien vara allt du letar efter. Du kan göra nästan alla utomhussporter eller aktiviteter som finns, och många av dem kan göras i deras fantastiska nationalparker. Inklusive bergsklättring i världsklass i nationalparken Paklenica. Det är dock inte allt, du kan segla, kajak, kanot och flotte. Det finns också allt från snorkling och dykning till bungee jumping och zip foder. Så oavsett vad du gillar kan du hitta en upplevelse för dig.

Ett av de bästa sätten att se Kroatien på dina egna villkor, är att hyra en bil och köra dig själv runt. Om du vill letar efter biluthyrning i Kroatien så kolla in detta sida: https://www.biluthyrning.nu/sv-kroatien/. Boka en billig hyrbil innan du åker på nätet. Kroatien har tydliga vägregler som det ger en säker körupplevelse för alla. Det bästa är att du kan få många bra erbjudanden från Kroatiens biluthyrningsföretag. Se bara till att kontrollera de lokala väglagarna, bära säkerhetsbältet hela tiden och håll dig till höger om vägen. Du kan guida dig själv runt detta magnifika land på nolltid.

https://www.biluthyrning.nu