Daniel Mattison
Image default
Recreation / Travel

Zonder schuldgevoel van chocolade genieten

Chocolade is voor veel mensen toch een soort guilty pleasure. We weten dat het niet goed is om er teveel van te eten, maar het is eigenlijk ook te lekker om het zomaar in de winkel te laten liggen. Als er dan in de Deen folder weer een mooie aanbieding is van Verkade, Tony Chocolonely, Milka of een van de vele andere bekende chocolademakers, dan is het moeilijk om dit te weerstaan. Toch zijn er ook heel wat positieve eigenschappen van chocolade op te noemen. Het draagt bij aan een verhoogd geluksgevoel, werkt als antioxidant, verlaagt je bloeddruk en helpt zelfs om je geheugen te verbeteren.

De lekkerste chocolade in de Plus folder kiezen

Als je op een dag de folder van Kruidvat openslaat en daar weer een chocotastische aanbieding ziet staan, voel je dan niet schuldig als je meteen trek krijgt. Chocolade is namelijk waarschijnlijk de soort snoep met de meeste positieve effecten op je gezondheid. Er zijn tientallen bewezen positieve effecten aan het eten van chocolade. Zo bevat het een stofje waar je gelukkiger van wordt. Het is niet zo dat je een kilo chocolade per dag moet eten om met een depressie af te rekenen, maar je gemoed krijgt wel een boost van een lekkere reep chocolade. Daarnaast bevat chocolade flavanol. Dit is een stof die een bewezen werking heeft tegen hartziekten, long- en prostaatkanker, astma en diabetes type 2.

Meer herinneren? Eet chocolade

De lijst met positieve effecten van een reep chocolade in de supermarkt halen lijkt wel eindeloos. Toch zijn er ook onverwachte positieve effecten van die reep chocola uit de Coop folder kopen. Die flavanolen hebben namelijk ook een goede invloed op de werking van je geheugen. Uit onderzoek is gebleken dat je meer dingen herinnert als je maar genoeg flavanolen binnenkrijgt. Nu niet gelijk naar de winkel rennen om een pak chocola in huis te halen. Het nadeel is namelijk dat je zoveel chocolade moet eten voor het positieve effect op je geheugen, dat het weer slecht is voor je gezondheid. Dat is dan weer een domper!

https://www.folderbode.nl